Følelsernes Politik

Hvordan sætter politikere, interesseorganisationer og foreninger dagsordenen, når følelserne styrer offentligheden?

Det politiske liv er under forandring: Populismen stormer frem, mistilliden til politikere og de kendte demokratiske institutioner vokser, folkestemninger af vrede, begejstring og nostalgi, samt fake news og konspirationsteorier piskes op overalt. Følelserne ser ud til at have fået magten over folkestyret.

Men måske er følelserne ikke bare et problem? Kunne man ligefrem forestille sig, at forandringerne var velbegrundede og rummede muligheder? Vi vælger med følelserne og begrunder først derefter med fornuften. Det vidste allerede de græske retorikere. Og nu giver også hjerneforskningen og neurovidenskaben grækerne ret. Den nyeste forskning viser, at følelser slår fornuft, hver gang.

Foredraget giver med et historisk blik, psykologien og neurovidenskaben som bagtæppe et underholdende og optimistisk billede af disse års politiske forandringer – fra Trump til Facebook. Og Kresten giver konkrete værktøjer til, hvor man i foreninger og organisationer i dag sætter en dagsorden.

Forespørg foredrag

Brænd igennem

Vi præsenterer alle, dagligt eller ugentligt. Det er i dag et krav til både chefer og medarbejdere, at de kan holde et oplæg og præsentere et projekt eller en business case – enten for et hold af kolleger eller en sal fuld af kunder. Hvem og hvad virker? Og hvordan virker man selv?

Kresten Schultz Jørgensen fortæller om de nødvendige værktøjer i den personlige præsentation og giver tips til bedre performance for alle. Det handler ikke om at være stand-up-komiker. Det handler om at kende sig selv, det handler om intens forberedelse og om en fokuseret aflevering.

Målgruppe: Virksomheder og organisationer, hvor enten direktion/bestyrelse eller en samlet medarbejdergruppe savner inspiration og konkrete værktøjer.

Forespørg foredrag

Yes we can - Strategi og vision: At sætte sig et pejlemærke

Visioner er vigtige, fordi de sætter aktiviteter i gang, der skaber værdi for både virksomheder og mennesker. De er med til at placere overlæggeren dét stykke højere, der gør en forskel både mentalt og på bundlinjen.

Visioner er afgørende for, at vi bevæger os i samme retning og mod et fælles mål. Et oplæg fuld af eksempler på, hvordan du som leder samler virksomhedens medarbejdere og samarbejdspartnere omkring en fælles fortælling.

Målgruppe: Virksomheder og organisationer, hvor enten direktion/bestyrelse eller en samlet medarbejdergruppe savner inspiration og konkrete værktøjer.

Forespørg foredrag

Skolernes kommunikation

Folkeskolen er i disse år i skudlinjen. Der er stigende krav fra alle skolens interessenter – politikerne, forvaltningen, medierne og forældrene. Hvordan skaber skolens ledelse og medarbejdere en fast stemme i mødet med de mange krav? Hvordan sikrer man en stærk og effektiv kommunikation – både internt og eksternt? Og hvordan brander man den enkelte skole i konkurrencen med de andre skoler?

Kresten Schultz Jørgensen kommer med mange praktiske ideer og cases. Han inddrager også de sociale medier og herunder fx skoleintra med gode eksempler og tips, så man undgår de værste faldgruber, når skolen anvender de sociale medier til kommunikation med fx forældrene.

Forespørg foredrag

Bliv freelance i dit eget liv - sådan si´r du op og bli´r selvstændig

Det er aldrig for sent at blive selvstændig. Og hvis du brænder for sagen med den rigtige idé, er det bare om at komme i gang – livet er for kort til at stikke piben ind og leve med alle de dårlige chefer. Afgørende forudsætninger er din idé, din energi og dit fokus.

Kresten Schultz Jørgensen, der selv begyndte som selvstændig efter de 40 år og i dag driver en virksomhed med mere mere end 15 ansatte, deler ud af erfaringer og fejltagelser. Du får inspiration og gode, konkrete værktøjer: Et vigtigt skridt er fx din analyse af markedet, konkurrenterne og kunder. Er din idé ny? Er den unik? Hvem er dine potentielle kunder? Og hvordan og hvorfor skal de købe dit produkt?

Målgruppe: Alle, med drømmen om at blive selvstændig.

Forespørg foredrag

Sådan netværker du

På det moderne arbejdsmarked skal vi alle i ét eller andet omfang ”sælge” os selv – til chefen, til kunderne, til samarbejdspartnerne. Så hvordan overlever ”netværksmennesket” uden at brænde helt sammen? Hvordan sælger man sig selv uden at sælge ud? Kresten Schultz Jørgensen giver gode råd om netværk og personlig branding. To af dem lyder fx: Kend dig selv og dine grænser – og kommunikér ærligt og konstruktivt, med både krop, handlinger og retorik.

Målgruppe: Medarbejdere og studerende.

Forespørg foredrag

Leder på vej

Har du en leder i maven? Hvis du vil være leder, og hvis du vil trives med det, er der flere afgørende elementer, der spiller ind. Du skal kende dine faglige styrker og svagheder. Du skal kende dine værdier. Og du skal kunne sætte rammerne for dit personlige lederskab – med troværdighed, personlighed og kommunikation. Kresten Schultz Jørgensen, der igennem 20 år har haft lederjobs i både offentlige og private organisationer, fortæller i et underholdende og inspirerende foredrag om, hvordan man planlægger sit eget lederskab med idéer og værktøjer.

Forespørg foredrag

Spændende og godt foredrag af Kresten Schultz Jørgensen, som ramte helt rigtigt i forhold opgavebeskrivelsen. Rigtig godt samspil med deltagerne.

Gladsaxe Lærerforening, Poul Hansen

Kresten forstår at sætte rammen. Den sad lige i skabet, i forhold til opgaven. Kresten sondrede mellem teori og praksis, krydret med relevante anekdoter. Meget tilfreds.

Køge Specialskole, Carsten Hansen

Foredraget var: konkret, oplysende og relevant. Der blev brugt gode eksempler, som styrker forståelsen af situationer. Kresten var god til at billedliggøre med sin metaforiske fremgangsmåde, der gav en god helhedsforståelse. Foredraget var humoristisk og inspirerende i forhold til det fremadrettede arbejde i vores hus.

SFO Krogårdskolen, Greve, Per Bovedt

Kresten Schultz Jørgensen var veloplagt og engageret. Han var god til at spore sig ind på vores ønsker til oplægget ud fra relativt kortfattet introduktion til emnet, og gik på positiv og nysgerrig vis i dialog med deltagerne.

Danmarks Lærerforening, Kredssamarbejdet i Hovedstaden Øst, Emil Hemmingsen

Han var god til at formidle budskabet, samt holde folk/publikum intereserede. Alt i alt et seriøst emne med et pift af humør.

DLO, Danmarks Leder Organisation, Jens Wiederholt Larsen

Kresten var utrolig god. Leverede et super kvalitetsforedrag med stort nærvær og personlighed. God forberedelse og fornemmelse af at han havde sat sig ind i målgruppen.

Danske Havecentre, Katrine Damsgaard-Sørensen

Leveret meget troværdigt og professionelt.

ALK A/S, Teena Skorstad

Uforpligtende forespørgsel

Send nemt en forespørgsel på et foredrag. Du får lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
Det er naturligvis helt uforpligtende
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.